Trophy Trucky jsou stavěny k jedinému cíli, a to excelovat při vytrvalostních pouštních závodech, v nichž tyto vozy na nezpevněném povrchu často dosahují rychlostí přes 200 km/h. Nebude to tedy hezký pohled, když této bestii o výkonu kolem 850 až 900 koní (670 kW) vejde do cesty pár vystrašených krav.

Přesně to se stalo posádce číslo 91 z týmu Herbst Monster Energy při závodě Parker 425 v arizonské poušti. V rychlosti 180 km/h se pilot Christian Sourapas na moment snažil zabrzdit a střetu se vyhnout, nebohá zvířata však vběhla autu do cesty jen pár metrů před ním.

Ford Ranger Raptor.
Ford ukázal ostřejší Ranger Raptor. Pohání ho dvoulitrový diesel se dvěma turby

Co následuje, je masivní náraz a sprška krve, která pronikla do interiéru závodního pick-upu bez čelního okna. Jelikož se pilot snažil řízení na poslední chvíli strhnout doleva, auto se nakonec v hrubém písku mimo vyjeté koleje zabořilo částí přídě a skončilo v kotrmelcích.

Pilot i navigátor John Tondro byli sice otřeseni ale naštěstí v pořádku, což se ovšem prý nedalo říct o páru krav. 

Daimler SP250.
Sběratel našel několik kilometrů od domova sbírku zajímavých aut. Teď je prodává

Ani po hrozivé nehodě ovšem nebyla posádka mimo nebezpečí, jelikož jejich vůz skončil přímo ve vedlejší trase, kde podobným tempem projížděly další závodní vozy. Velice rychle po nárazu se tak museli oba muži snažit varovat ostatní účastníky závodu o překážce v cestě, aby nedošlo k další havárii.

Na celé video z kabiny vozu se můžete podívat níže. Jelikož jde o 360stupňový záběr, můžete pomocí šipek na videu sledovat i dění okolo.

Zdroj: Youtube