Monako má rozlohu pouhých 2,04 km čtverečních, tudíž je tamní hustota provozu v docela těsných ulicích často opravdu silná. Monako se tak může zdát jako trochu klaustrofobické místo, zejména pokud chcete se svým obřím autem ve večerních hodinách zaparkovat před známým kasinem.

Šestikolový Brabus B63S 700 6x6 na videu níže měl podle autora převážet skupinu bodyguardů jisté arabské rodiny, která se rozhodla Monako navštívit. Jakmile však řidič vozu plánoval nechat auto zaměstnancům kasina k zaparkování, dostalo se mu odpovědi, že na takto velké auto jednoduše nemají místo.

Prototyp LaFerrari.
Sběratel dal 55 milionů za LaFerrari, které nesmí řídit. A nikdy moct nebude

Čirá obrovitost tohoto upraveného Mercedesu G 63 AMG 6x6 je prostě na těsné prostory Monaka příliš. Další záběry pak ukazují, jak Brabus dále projíždí přecpaným nočním knížectvím, přičemž zřejmě hledal, kde by nejlépe zaparkoval. Dle popisu videa auto pokoušelo parkovat u dalšího hotelu, kde také neuspělo.

Nakonec prý řidič Brabusu udělal dvě kolečka monackého okruhu a společně s doprovodem v podobě Pagani Huyara, Rolls-Royce Dawn a párem Mercedesů S600 celá rodina Monako raději opustila.

Bugatti Chiron.
Buďte bez obav, přezutí Chironu bude stát méně než 650 tisíc, uklidňuje Bugatti

Strhnout pozornost tedy šestikolový Brabus zaručeně umí, k praktickým pojížďkám městem je ale zcela nevhodný. Zato má jiné přednosti, třeba výkon a terénní schopnosti. Německý úpravce zvýšil výkon 5,5litrového dvakrát přeplňovaného osmiválce na 700 koní (515 kW) a 960 Nm točivého momentu. Vcelku razantní změna proti standardním 544 koním (400 kW) a 758 Nm u původního auta od Mercedesu.

Díky pohonu všech šesti kol, portálovým nápravám, pěti uzamykatelným diferenciálům a vestavěnému kompresoru, který dokáže dofouknout všechna kola během minuty, bude tento mamut zaručeně nejspokojenější v terénu. Z tohoto důvodu si ho ale většina zámožných majitelů bohužel nekupuje…

Zdroj: Youtube