Zachycený incident se odehrál v Belgii na dálnici z Paříže do Amsterodamu. Zjevně příliš rychle jedoucí auto se pravými koly dostalo mimo zpevněnou vozovku, což zapříčinilo okamžité vychýlení vozu k pravé krajnici, kde vozidlo najelo na svodidla a ta ho vymrštila do vzduchu. Následně automobil přistál na střeše.  

Přestože video situaci zachycuje od momentu, kdy se auto právě dostalo mimo asfalt, je naprosto jasné, že řidič výrazně překročil povolenou rychlost. Důvody vychýlení ze směru nejsou známy, mohlo jít o mikrospánek, ale také stále častější telefonování či textování za jízdy.

Osm věcí, které jste o motoru boxer pravděpodobně nevěděli

Posádka měla velké štěstí, že trefila svodidla, protože nechceme ani domýšlet, co by se stalo, kdyby tam nebyly. Vůz by nejspíše vletěl do stromů nebo sloupu, které stály nedaleko.

Naštěstí se nikomu nic nestalo a posádka zůstala nezraněna, pouze otřesena. Podívejte se dobře, v jakém stavu zůstalo převracené auto – dovnitř se dostali i další účastní, kteří přispěchali posádce na pomoc. Dveře otevřeli jako by se nechumelilo…

Zdroj: Youtube