Jeden z pokusů tohoto typu proběhl v rámci "testování" na blogu AutoVlog. Na něm se řidič pokusil zařadit zpátečku v pár let starém Fordu Fusion (americké verze Mondea), vybaveném automatickou převodovkou.

Zdroj: Youtube

Není ani velkým překvapením, že se nestalo vůbec nic. Auto spustilo couvací kameru, ale samotnému zařazení zpětného chodu zabránila elektronika. Vůz proto doklouzal na neutrál až do zastavení a teprve potom byla zpátečka v automatu zařazena.

Čtěte také: Proč jsou na oknech aut černé tečky? A pomáhají něčemu?

Moderní automat bychom tedy vyřešený měli, teď zbývá už jen otázka, jak je to s manuální převodovkou.

A jak je to s manuální převodovkou?

Video s tímto pokusem už se na YouTube objevilo také… Ukazuje postarší pick-up od Fordu, ve kterém je zařazena zpátečka při rychlosti přibližně 60 km/h.

Zdroj: Youtube

Nejprve se z jedoucího auta ozývá nehezké drhnutí synchronů, jak zpátečka v roztočené převodovce nechtěla zaskočit na své místo. Teprve pořádný meziplyn a patrně hrubá síla pomohly a výsledkem je, že se zadní kola jedoucího pick-upu začala zběsile protáčet směrem vzad.

Přečtěte si: Proč mají některé pneumatiky „vousky" a jiné ne? A k čemu jsou?

Nutno podotknout, že ztráta adheze je to nejlepší, co mohlo v rámci pokusu nastat. Dalšími variantami je totiž zničená převodovka, zničený diferenciál, ukroucená poloosa nebo mnoho dalších věcí, které se mohly rozbít.

Starší Ford tuto drastickou zkoušku ustál ve výsledku velmi statečně, ovšem jeho zbývající životnosti to rozhodně neprospělo…