Nový pohled na bezpečnost silniční dopravy byl představen na soukromé události pojišťovny Direct Line v Londýně. Technologická firma Umbrellium pro pojišťovnu navrhla prototyp „chytré“ silnice, která se spoléhá hlavně na technologii LED diod, senzorů a nespočtu kamer. Jak funguje, ukazuje hezky video na konci článku.

Samotný povrch silnice je tvořen z plastových dílů vyplněných LED diodami. Díky kamerám je pak zajištěno, že silnice může automaticky reagovat na blížící se chodce a na povrchu zobrazovat různá výstražná znamení, značky a klasicky i normální přechod.

Hyundai i30 N.
Hyundai i30 N dostal české ceny. Jak si vede proti konkurenčním hot hatchům?

Celý systém přitom pracuje v rychlosti méně než několika setin, a tak je detekce nebezpečí vlastně okamžitá. Kamery přitom dokáží zaznamenat až stovku různých podnětů a přizpůsobit značení na silnici vhodné situaci.  

Systém je navíc vyvinut s funkcí předvídání dopravních situací a dokonce pohybů chodců. Ke všemu se neustále „učí“, jak nejlépe upozornit na nebezpečí před vozem na silnici.  

Uvnitř každého plastového dílu je více než 660 programovatelných LED diod, přičemž uvedený prototyp silnice byl dlouhý 22 metrů.

Wiesmann MF5 Roadster.
Netradiční německá kupé Wiesmann se vrátí. Značka obnovila spolupráci s BMW

Tento způsob zvýšení bezpečnosti na silnici je ale pořád hodně vzdálenou budoucností. Přestože Umbrellium zmiňuje, že silnice je voděodolná, vydrží zatížení vozidel a dokáže rozpoznat chodce, cyklisty a vozidla, jen postavení 22 metrového úseku trvalo devět měsíců.

Uváděno přitom není, jak nákladná je údržba či oprava této moderní silnice v případě poruchy a poškození. Další otázkou je také brzdná dráha a ovladatelnost vozů na plastové silnici v případě krizové situace, současné pneumatiky automobilů jsou přece jen konstruovány k ideální přilnavosti na klasickém asfaltu a betonu.

Zdroj: Youtube