Jestliže zloději Ryanu Ashlockovi opravdu pozbýval takový kus inteligence, někdo by se mohl divit, jak se mu starou Hondu Accord vůbec povedlo ukrást. Anebo bylo ptání se na cestu jen nějakou nepovedenou fintou?

Každopádně se stalo následující: když chtěl tento kriminálník odvést kradené auto z města Tuolumne City do patnáct minut vzdálené Sonory, nebyl si jistý, kudy přesně jet. Nenapadlo ho tedy nic lepšího, než se za volantem nejčastěji kradeného vozidla v USA zeptat na cestu policejního strážníka Vince Leeho. 

Řidič červené Hondy chtěl vycouvat, ale místo toho se rozjel dopředu, přímo k vodní hladině. Ještě však stihl zatočit, takž nevjel do vody přímo, ale dvěma koly zůstal na trávě.
Automatická převodovka pozlobila řidiče, málem utopil auto v Rozkoši

Policista muži sice cestu popsal, po jeho odjezdu si však také pro jistotu projel registrační značku bílé Hondy v systému kradených vozidel. Jakmile zjistil, že se jedná o kradené auto, jal se zloděje pronásledovat.

K pronásledování byly přivolány další posily, jelikož zloděj neměl v plánu zastavit a svou jízdou ohrožoval okolní provoz. Dokonce nechtěl za mříže tak moc, že naboural služební vůz strážníka Leeho a zabránil mu v dalším pronásledování.

Nástrčný klíč zapomenutý v motoru Mitsubishi Evo.
Majitel Mitsubishi našel v motoru nástrčný klíč. Nechal ho tam někdo z výroby

Zavolané posily však před unikajícím autem nachystaly pásy z hřebíky a honička už neměla dlouhého trvání. Ashlock se ještě snažil utéct pěšky, ale rychle byl dopaden.

Lupič tedy nejen že odcizil vozidlo, ale také ujížděl policii a zpovídat se bude i z útoku na policistu. O vtipnou, ale současně i trochu děsivou, historku se na facebooku podělilo samotné policejní oddělní Tuolumne City, zloději tak ušili z ostudy ještě pořádný kabát.