Nezdařené předjíždění, nerespektování dopravních předpisů a náraz do policeního vozu. Řidič osobního vozu měl předjíždět kamion, na horizontu a přes plnou čáru. 

Zdroj: Policie ČR

Řidič protijedoucího vozidla musel strhnout řízení mimo vozovku, aby se vyhnul plnému čelnímu střetu. Tím vozidlem byl ale passat pardubického krajského policejního ředitelství. "Jeden z policistů má po nehodě zablokovaný krk a byl převezen do nemocnice k vyšetření," potvrdil policejní mluvčí Petr Voldán.

"Třiapadesátiletý řidič vozidla VW Caddy předjížděl tahač s návěsem v úseku, kde je to zakázáno. Ve stejnou chvíli k místu v protisměru přijíždělo policejní vozidlo v civilním provedení. Kolega ve snaze zabránit střetu strhl řízení vpravo. Ke srážce přesto došlo a vlivem nárazu bylo odhozeno do příkopu a zastavilo se o strom. Účastníkem nehody se stalo i předjížděné nákladní vozidlo, do kterého narazilo vozidlo pravděpodobného viníka," uvedla policejní mluvčí Hana Kaizarová.

"Předjíždění přes plnou čáru souvislou a před horizontem je hazard se životem svým a také životem nic netušících cestujících jedoucí opačným směrem. Tento nebezpečný manévr je pravděpodobnou příčinou nehody, která se stala 1. prosince odpoledne mezi obcemi Bukovina u Přelouče a Stojice," dodala Kaizarová.

Nikdo z řidičů nebyl pod vlivem alkoholu, celková škoda na všech vozidlech byla předběžně vyčíslená na 260 tisíc korun. 

Ilustrační foto
Náklaďák odřel auto a ujel. Řidič to nevzdal a stíhal jej