K události přitom došlo už před několika dny na dálnici D1 ve směru do Bratislavy. Policisté si tam všimli pomalu jedoucího Peugeotu 406. Měření radarem ukázalo, že jeho řidič jel hluboko pod zákonem stanovenou nejnižší povolenou rychlostí na dálnici - ta pro připomenutí nejen na Slovensku činí 80 km/h.

Radar policistům přitom ukázal hlemýždí rychlost 64,9 km/h. Řidič tedy svou jízdou bránil plynulosti dopravy, musely ho například objíždět nákladní vozy a kamiony. Policisté jej proto zastavili a podrobili kontrole. Ukázalo se, že auto bylo navíc v neodpovídajícím technickém stavu, proto šoférovi zadrželi osvědčení o evidenci vozidla i registrační značky. Zároveň mu uložili blokovou pokutu ve výši 50 eur, tedy asi 1300 korun.

V úseku s rychlostním limitem 130 km/h jel řidič až 242 km/h.
Slovenskému řidiči BMW M2 naměřili 242 km/h. Měl pro to skvělé vysvětlení

Jenže to nebylo všechno… Ta samá hlídka o nějaké tři hodiny později na stejné auto se stejným řidičem narazila znovu. Tentokrát radar Peugeotu naměřil rychlost 61 km/h. Není divu, že muže policisté znovu zastavili a na místě mu zabavili řidičský průkaz. Celá záležitost bude brzy postoupena k projednání příslušnému správnímu orgánu.

Ilustrační foto.
Tohle je 10 nejotravnějších chyb českých řidičů. Neděláte je taky?