Jde o klasický případ řidiče, který si nebyl vědom výšky svého vozidla nebo jednoduše přehlédl zákazovou značku, a bezstarostně vjel pod most, kam se v žádném případě nemohl vejít. Nehoda, o níž informoval Týdeník Policie, se udála tuto sobotu v Třebíči na ulici Nádražní.

Smolař, dvacetiletý řidič, bohužel se svým Ivecem najel pod nízký most takovou rychlostí, že se vůz zasekl až v polovině své délky. Nad mostem přitom visí značka zakazující vjezd vozidlům vyšších než 3 metry.

Tohle bylo na postarší Ford Ranger příliš velké sousto.
VIDEO: To fakt neodvezeš. S tímto nákladem si ani pracovní pick-up neporadil

Mladíkovi se sice nic nestalo, nezranil nikoho okolo a ani zboží uvnitř nebylo poškozeno, hasiči však měli plné ruce práce s tím, aby vozidlo zpod mostu vyprostili.

Nepomohlo vypuštění pneumatik ani snížení podvozku na jeho minimální úroveň. Vozidlo bylo totiž zaseklé pod trámy mostu řidičovou kabinou, kterou nakonec hasiči museli rozřezat. Fotky z tohoto zákroku ale bohužel hasiči ani Policie ČR nezveřejnila.

Celý zákrok navíc trval dvě hodiny, takže normálně vytížená trasa v Třebíči musela být uzavřena. Za nerespektování zákazové značky a způsobení nehody byla řidiči na místě uložena bloková pokuta. Větší potíž ale bude mít mladý řidič u svého zaměstnavatele, škoda na vozidle byla totiž vyčíslena na 80 tisíc korun.