Ještě letos by mělo do policejní flotily přibýt 9 nových aut, v příštím roce jich potom bude dalších 11, celkem je ale v plánu nákup 38 vozů. Dopravni policie přitom žádá sedany či liftbacky s výkonným benzínový motorem (výkon přes 200 kW neboli 272 koní), automatickou převodovkou, pohonem všech kol a adaptivním podvozkem. Přímou součástí zadání je také maximální rychlost přesahující 250 km/h. Detaily najdete v galerii. Na nákup nových "stíhaček" upozornil server Garáž.cz.

Auta si policie samozřejmě nechá dovybavit měřicí technikou od značky Ramer, která je schopna měřit rychlost v obou směrech provozu. Snad ani není třeba připomínat, že všechna auta budou neoznačená a záměrně vybavená tak, aby byla pro běžného řidiče prakticky nezpozorovatelná.

Protože jedině tak se pod záštitou bezpečnosti silničního provozu nejlépe vykonává takzvaný skrytý dohled.

Nové hybridní BMW i8 jihomoravských policistů využívá pohon na elektřinu i spalovací motor.
Policie dostala měsíc po nehodě nové služební BMW i8. Tentokrát bez velké slávy

Zda nadělají nové policejní speciály více užitku než škody, to ať si přebere každý sám. Ve flotile neoznačených aut nahradí nové „speciály“ - s nejvyšší pravděpodobností půjde o Škody Superb 2.0 TSI 4x4, které požadavkům vyhovují nejlépe - dosluhující Volkswageny Passat generace B7. Aktuálně má česká policie k dispozici 125 vozů pro skrytý dohled.

Je také dobré připomenout, že tyto neoznačené vozy policie často pořizuje z peněz nás všech, jedná se totiž o prostředky z fondu zábrany škod, do kterého putuje část plateb za povinné ručení.

Tento fond byl zřízen před čtyřmi lety a původně se prezentoval coby zdroj na nákup techniky zejména pro hasiče a záchranáře. Z fondu se přitom ale nakoupila celá flotila neoznačených Octavií s měřící technikou a taktéž určených pro skytý dohled. Za 88 Octavií policie zaplatila 117,5 milionu Kč.