Experiment Toma Churche můžete samozřejmě brát jako vychytanou reklamu na inzertní portál Latest Deals, jehož je spoluzakladatelem. Taky si ale díky němu můžete uvědomit, jak drahé mohou být ve Velké Británii jízdenky na vlak, když je kupujete na poslední chvíli a pro cestování ve špičce.

Tom byl tak zaskočen cenami zpátečních jízdenek z Londýna do Bristolu, že ho napadlo, jestli není výhodnější koupit si levnou ojetinu a dvouhodinovou cestu za svým kamarádem ve zhruba 200 km vzdáleném Bristolu strávit za volantem. V požadovaný čas jeho cesty už byly totiž dopředu možné rezervovat jen jízdenky první třídy za 218,10 liber, tedy za v přepočtu 6368 korun.

Škoda Eltra 151 L.
Chcete unikátní Škodovku? Někdo u nás prodává originálního elektrického Favorita

Když tedy Church narazil na inzerát s ojetou Hondou Civic z roku 1997 za pouhých 80 liber (2336 korun), bylo rozhodnuto. Majitelka se chtělo vozu zbavit co nejdříve, a proto ho udala za takto nízkou cenu. Historie auta přitom seděla a vůz měl platný ekvivalent britské STK.

Problém s pokutami řeší Schulz pravidelně už od roku 2011.
Řidič dostává opětovně pokuty za rychlost. Auto mu však stojí před domem

Za Civic pak cestovatel zaplatil minimální silniční daň za 81,38 liber (2389 korun), vyřídil nejlevnější dočasné pojištění za 20,43 liber (597 korun) a natankoval benzin za 25 liber (730 korun). Finální účet za cestu do Bristolu tam a zpět v ojeté Hondě Civic ho tedy vyšel na 206,81 liber, tedy na 6052 korun. Ještě levněji než lístek na vlak.

Levná Honda zvládla cestování bez problémů. Sice můžete namítat, že v levném Civicu asi nedostanete služby a neužijete si odpočinku jako v první třídě ve vlaku, ale na druhou stranu v něm můžete odvést další čtyři kamarády a auto vám zůstane i po dokončení vašeho výletu.

Nebo ho můžete obratem prodat. A to se vyplatí.

Zdroj: Youtube