Potíž byla v tom, že když před vjezdem do garáže stála různá auta, nebránila fakticky příjezdové cestě, ale jen ji o něco zužovala, čímž otravovala uživatelům garáže zajíždění a vyjíždění.

Majitel domu se tedy rozhodl jednat, koupil dvojici stejných maličkých městských aut značky Smart a prostě je postavil na krajní místa okolo vjezdu. Smarty tedy blokují parkovací stání okolo příjezdovky, nicméně svojí délkou do ní nijak nezasahují. I ten nejvíc neschopný řidič potom zvládne vmanévrovat svoje auto do garáží, aniž by hrozilo, že při tom něco poškodí.

Chytré bačkory od Nissanu mají kolečka.
Nissan představil „samořízené" papuče, můžete si je přivolat třeba k posteli

Podle deníku RP-Online stojí Smarty na svém místě již několik let, přičemž se podle okolních obyvatel hnuly z místa jen jednou a naráz, pravděpodobně kvůli absolvování technické kontroly. Tím pádem je jejich postávání v roli zarážky legální. Pokud totiž auto může z místa odjet, smí stát zaparkované na ulici libovolně dlouho.

Nakolik je používání Smartu coby nástroje pro městské inženýrství správné a hlavně rozhazovačné, to je na zvážení každého. V dané ulici se nezdá, že by byl parkovacích míst nedostatek, ale pokud by se něco podobného odehrávalo na frekventovanějších komunikacích, majitel by se pravděpodobně velmi brzy potýkal se zlobou ze strany sousedů.