V jeho rodné Jokohamě se z něj a jeho červené Mazdy MX-5 pomalu stává fenomén. Japonec Eroko-san totiž zjistil, že nabízet pouliční jídlo z malého roadsteru dokážete vzbudit vlnu pozdvižení.

Jeho pojízdný stánek s pečenými sladkými bramborami, tedy přesněji batáty, je v poslední době přímo obsypán lidmi. Ne vždy přitom Eroko-san stojí na stejném místě. Celou propagaci svého podniku totiž řídí přes Twitter. Na sociální síti svým fanouškům sdělí, kde bude večer prodávat a o zákazníky pak nemá nouzi.

Aspark Owl.
Na stovku za 1,9 sekundy? Elektrický hypersport Aspark Owl to umí

Na zádi Mazdy tak vozí speciálně upevněnou mobilní kuchyňku s pecí a košíky pro uložení brambor, dřeva na podpal a dalších věcí. Inspirován podobným nápadem prý byl od chvíle, kdy v mládí viděl prodejce v limuzíně Toyota Century, jak ze svého auta prodával nudle.

Cena přestavění roadsteru na pojízdný stánek s jídlem ho podle všeho vyšla na přibližně 500 000 yenů, tedy v přepočtu asi 90 tisíc korun. Jedna pečená brambora pak vyjde zákazníka na asi 60 korun. Eroko-san si je tak jistý, že na počáteční investici si nakonec vydělá. Navíc, když večer co večer zákazníků neubývá, ba naopak.

Hans Ledwinka a Tatra 87.
Konstruktéra Ledwinku vyštvali ze země komunisté. Tohle byste o něm měli vědět

Jak takový prodej brambor z Mazdy MX-5 probíhá, na to se můžete podívat níže na videu. Bohužel je v japonštině a bez titulků.

Zdroj: Youtube