Stát se obětí krádeže není nic příjemného, a pokud je vaším odcizeným předmětem závodní BMW M3 E36, na němž jste strávili hodiny práce a vložili do něj pot a slzy, taková situace zabolí ještě víc.

Právě tohle se stalo americkému nadšenci a závodníkovi Alexovi Farringtonovi, který své závodní náčiní nechával stát poblíž své kanceláře v uzavřeném přívěsu, kde čekalo na víkendové létání po okruhu. Celý incident s kradeným závoďákem nakonec skončil dobře, Alexova cesta k navrácení auta je však bizarní a zároveň plná neskutečného štěstí.

Ojetiny za cenu nového iPhonu X.
PŘEHLED: Auto, nebo telefon? 10 ojetin, které koupíte za cenu nového iPhonu X

Přívěs se závodním autem se totiž jednoho dne ztratil, jednoduše nebyl na svém místě a Alex se proto rozhodl nahlásit jeho krádež. Aby šanci naleznutí auta ještě zvýšil, pochopitelně celou situaci rozkřiknul na všechny možné sociální sítě, kde do detailu popsal, jak vypadá jeho přívěs i červené BMW uvnitř.

Ačkoliv se příspěvek o kradeném závoďáku sdílel na Facebooku a různých fórech snad tisíckrát, kromě planého poplachu ohledně jiného kradeného auta, nebyl Alex nijak blízko nalezení svého BMW.  

Až po několika měsících od krádeže zavolal Alexovi z čista jasna muž s otázkou, zda neztratil červené BMW. Ukázalo se, že tento muž nevědomky koupil právě kradený přívěs – se závodním BMW uvnitř (!) – skrze on-line inzerát, který podal zloděj.

Bugatti Chiron.
Z nuly na čtyřstovku a zpět za 42 sekund. Bugatti ukázalo, jak vytvořilo rekord

Muži se pochopitelně zdálo jaksi divné, že zakoupil přívěs za 800 dolarů (asi 17 tisíc korun), v němž bylo schováno závodní auto.

Více informací o tom, jak tento bizarní prodej vůbec probíhal, není známo. Těžko si představit, že by kupující a zloděj nevěděli, že uvnitř přívěsu je auto. Vypadá to tedy, že se zloděj opravdu snažil přívěs prodat i s autem, aby se lehce rozpoznatelného závoďáku co nejdříve zbavil. Ne zrovna chytrý nápad.

Že by auto mohlo někomu chybět, si domyslel kupující ve chvíli, kdy uviděl na okně auta samolepku se jménem „A. Farrington“. Prostě klasický způsob označení pilota na závodním autě. Po několika telefonátech a navštívení policie se už celá situace s kradeným BMW vyřešila.

Lamborghini Gallardo Spyder.
Stát prodává Lamborghini Gallardo za cenu Superbu. Máte zájem?

Alex tedy dostal svůj přívěs i auto zpět a chudákovi kupujícímu ještě přihodil 1000 dolarů (asi 21 tisíc korun) za jeho trable.

Nakonec zde máme ponaučení, že pojistit si svůj přívěs společně s jeho obsahem se vyplatí, stejně jako sdílet všechny možné informace o krádeži na internet. Nikdy totiž nevíte, v jakých rukách kradené věci skončí.

Každopádně, celou historku si můžete v angličtině poslechnout přímo od majitele níže na videu.

Zdroj: Youtube