Vozit sebou použitou PET lahev plnou moči se totiž australským inovátorům zdálo příliš barbarské, a proto se jali tento zapeklitý problém řešit zcela jinak a skoro až „vědecky“.

Své testovací Volvo 240 vybavili systémem vedení, který využívá proudění vzduchu kolem auta, trychtýř a samozřejmě trubici. Cílem bylo dostat za jízdy přebytek moči z vašeho těla elegantně ven z auta.

Sherp ATV.
„Nezastavitelný" ruský offroad se dostal do úzkých. Dostala ho blátivá past?

Umíte si představit, že o moc elegantní řešení ve skutečnosti nešlo, přesto se ale ukázalo jako vskutku funkční. Prvotní teorie pracovala s domněnkou, že podtlak za autem způsobený prouděním vzduchu bude natolik silný, že pomůže „moč“ (pro potřeby testování vodu) z hadice natažené za kufr auta vysát pryč do okolí.

Když tato teorie nevyšla, plán se trochu změnil a šlo se na věc opačným způsobem. Z kartonu, lepicí pásky a další hadice bylo vytvořeno na přídi vozu sání, které se propojilo s původní hadicí a trychtýřem uvnitř auta.

Při výjezdu na rampu si Project One sám nevystačil.
VIDEO: Mercedes-AMG Project One má 1000 koní. Ale tenhle se do kopce musí tlačit

Koumáci tak v podstatě využili takzvaného Venturiho efektu, kdy je nasávaný vzduch urychlován zúžením v oblasti sání, načež toto zrychlené proudění vzduchu nakonec vytvořilo podtlak vysávající „moč“ z připojené vedlejší hadice uvnitř auta. Obě hadice pak měly jednotné zakončení mimo auto a „moč“ bez problému za jízdy vytekla na silnici.

Vtipný experiment tedy skončil úspěchem. Tedy, pokud považujete pomočené silnice za úspěch. Nehledě na chudáky řidiče jedoucí za vozem s tímto „převratným“ zařízením.

A jestli hledáte odpověď, proč testovací Volvo řídí klaun, nemáme absolutně žádné ponětí… Hlavně doufáme, že se tento vynález nerozšíří u nás.

Zdroj: Youtube