Policie města Lelystad chytila prvního srpna v deset ráno jednoho pozoruhodného blázna. Ten na svém maličkém Renaultu Twingo převážel dva ukradené sloupy veřejného osvětlení, které délku auta přesahovaly přibližně trojnásobně. Provinilci nicméně stačila jen jedna kurta, aby oba sloupy připevnil ke střeše a považoval tak svůj ilegální náklad za ideálně zabezpečený.

Sotva policie rozjela hlubší „ohledání“, zjistila i další prohřešky, z nichž některé jsou tak trochu očekávatelné. Auto bylo nepojištěné, mělo propadlou technickou a řidič za volantem, který mimochodem odmítl dechovou zkoušku, měl propadlý řidičák. Jak se navíc později ukázalo, chvíli před tím, než jej policisté chytili, dotankoval auto u benzínky a ujel bez zaplacení.

Momenty hrůzy zachytilo video nahrávané v autě ohroženého řidiče.
VIDEO: Vteřina do tragédie: šofér cisterny usnul za volantem

Podle příspěvku na Facebooku policejních sborů v Lelystadu se řidič nakonec ke všemu přiznal, načež byl strčen do vazby. Za ukradení dvou sloupů a hromadu dalších větších či menších přestupků mu hrozí dokonce vězení natvrdo.

Velmi pozoruhodná je potom i fotka, která se objevila pod původním příspěvkem policie. Někdo totiž spatřil auto ještě o něco dříve, jak je taženo na laně za Citroënem 2CV. No uznejte sami, že pohled na 2CV, táhnoucí Twingo se dvěma sloupy na střeše, je prostě fascinujcící.