Jason Watt byl mimochodem jedním z vůbec prvních evropských majitelů nového GT. Dánský pilot zůstal ochrnutý od pasu dolů po nehodě na motocyklu v roce 1999. Ale ani tato nešťastná část jeho života mu nezabránila, aby se věnoval tomu, co jej baví.

S vozem přestavěným na ruční řízení se vrátil na okruhy již v roce 2002, kdy dokonce vyhrál dánský šampionát cestovních vozů. Kromě nejnovějšího GT pak dodnes vlastní i starší Ford GT z roku 2005. Oba vozy byly samozřejmě také upraveny, aby je mohl Watt ovládat jen rukama.

John Cena ve Fordu GT.
Wrestler Johna Cena musí Fordu vyplatit odškodné za to, že prodal svoje GT

Ani zprvu omezený pohyb pro tohoto člověka tedy neznamená překážku. A nedá se říct, že by Watt svůj nejnovější přírůstek do garáže nějak šetřil. S novým GT nemá problém vyrazit i na legendární Severní smyčku Nürburgringu.

Jinak ale Watt tenhle supersport používá hlavně k charitativním účelům, což byl rovněž případ jízd na německém okruhu, kde pilot vozil na místě spolujezdce fanoušky. A Wattův Ford krade očividně pozornost, kamkoli přijede.

Nejenže má teď karoserii vyvedenou v docela netradiční tmavě zelené fólii (originálně má vůz zbarvení Gulf, tedy kombinaci světle modré a oranžové) a původní výfuk byl dále vyladěn k ještě intenzivnějšímu projevu, ale hlavně, na střeše je umístěna zahrádka s upevněným invalidním vozíkem a zavazadlem.

Navrácené hodiny z budovy nádraží v Detroitu.
Ford dojal zloděje. „Donutil“ ho po 20 letech vrátit ukradené staré hodiny

Kdo říká, že supersporty nemohou být praktické, plete se. I s nákladem na střeše je GT schopno upalovat přes 150 km/h. Pak už Watt vtipkuje, že by mu vozík mohl uletět.

Používání vozu je nicméně pro Watta částečně omezeno. Jelikož rukama ovládá plyn i brzdu, nemůže již manuálně řadit pádly pod volantem. Jezdí tedy pouze v automatickém režimu převodovky. Pilot ovšem zmiňuje, že na případná podřazení se ještě zmůže, i když má plné ruce práce.

Zdroj: Youtube