Kuriózní přestupek se odehrál v noci, takže to vypadá, že nejen mladí řidiči v Belgii umí po západu slunce blbnout na silnicích. Žena ve věku 79 let vytáhla své Porsche Boxster GTS a radarová hlídka se jí bohužel stala osudnou.

Policisté ji totiž vyfotili při rychlosti 238 km/h. Když došlo na soudní řízení, žena odůvodnila své noční řádění jednoduchou odpovědí. Prý nemohla spát, a tak se šla projet a vyčistit si hlavu.

Jak z amerického filmu. Na prodej je dodávka po FBI.
Tahle parádní sledovací dodávka po FBI je na prodej. Je vážně jak z filmu

Ačkoliv se přestupek odehrál minulý rok v červnu, spravedlnost byla naplněna až nyní. Dle informací se důchodkyně rovněž ptali, zda třeba auto neřídil někdo jiný, načež tyto domněnky popřela a k celé události se přiznala. Obvinění se tedy nebránila, nicméně ale uvedla, že si takto vysoké rychlosti nebyla vědoma.

Žena tak dostala na naše poměry docela tučnou pokutu ve výši asi 101 tisíc korun a rovněž zákaz řízení po dobu tří měsíců.

Pokud si ale tamní starší občané mohou dovolit prohánět svá Porsche, peněžní pokuta je zřejmě nebude natolik trápit. Otázkou spíše zůstává, k jaké činnosti se nyní žena v probdělých nocích odhodlá, když nemůže za volant svého sporťáku.