Obří požár dle vyšetřovatelů způsobila závada na starším Land Roveru, kterému se v garážích vznítil motor, načež oheň poté zachvátil celé auto. Bohužel netrvalo dlouho a plameny se z vozu šířily dál a dál, jelikož budova nebyla vybavena žádným požárním systémem.  

Patrové garáže přitom byly v tu chvíli využívány návštěvníky arény, ve které probíhala až do 31. prosince mezinárodní přehlídka koní. Rozsáhlý požár si naštěstí nevyžádal žádné oběti mezi zvířaty ani lidmi, ačkoliv z vrchního patra museli hasiči zachránit čtveřici psů a dvě osoby musely být ošetřeny kvůli lehké otravě kouřem.

Na pomoc Mercedesu přispěchala rolba.
VIDEO: Ani šestikolová bestie od Mercedesu není nezastavitelná, podívejte se

Požár se nakonec rozšířil na všechna patra, zničil na 1400 automobilů a pochopitelně i celou budovu. Celková škoda na majetku je prozatím vyčíslena na 2,7 milionu liber, tedy na asi 77,2 milionu korun.

Na místě zasahovalo 21 hasičských vozů a boj s ohněm trval až do rána. Situace byla pod kontrolou až po 10 hodinách od prvotního zásahu. Konstrukce budovy je prý nestálá, ale ke kolapsu nakonec nedošlo. S největší pravděpodobností však proběhne její demolice.

Tesla Model 3.
Po světě už jezdí přes 3 miliony elektromobilů a hybridů. Jak rostou prodeje?

Podle vedoucího hasičů by přitom stačilo patrové garáže vybavit klasickými požárními ostřikovači na stropě a oheň by se nestačil šířit takto rychle.

Někteří svědci dokonce stihli vyfotit a natočit právě probíhající požár, zatímco se z místa snažili v bezpečí dostat. Až fotky interiéru po uhašení ohně nicméně ukázaly rozsah devastace. Plameny opravdu pohltily doslova všechno. V galerii se ostatně podívejte sami.

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube