Moskvič 408 (1974)

Moskvič 408.Zdroj: Cars.cz

Právě o stoupající hodnotě lze hovořit v případě klasického Moskviče ze sedmdesátých let. Tento ruský vůz zamýšlený pro masy ještě mnozí pamětníci pamatují na našich silnicích a následně v roli levného a poněkud nouzového řešení chudého motoristy. Jenže čas plyne jako voda a jak Moskvičů ze silnic drasticky ubylo, z posledních kusů se stávají historicky cenné artikly.

Inzerovaný vůz z roku 1974 sice není ve stavu, ve kterém by se dal prezentovat na srazech historických aut, ale zároveň nevypadá, že by vyžadoval zásadní renovaci takříkajíc „od podlahy". Za 50 000 korun si můžete koupit perspektivního veterána, ze kterého se při troše práce vyklube hodnotné auto.

Celý inzerát najdete zde.

Lada Priora (2010)

Lada Priora.Zdroj: Cars.cz

Druhý vůz v našem výběru je naopak jedním z novějších produktů výrobce AvtoVAZ. Kompaktní Priora se v několika karosářských verzích objevila v roce 2007 a vůz se vyrábí dodnes, primárně je určen pro východní rozvojové trhy. Pod vnější slupkou se ukrývá starší, leč modernizovaný základ, převzatý z modelu Lada 110.

Vzhledem k zaměření nelze očekávat nijak zásadní výkony nebo výbavu. Vůz z inzerce je obdařen standardním zážehovým čtyřválcem o objemu 1,6 litru s výkonem 98 koní, kombinovaným s manuální převodovkou. I přes drobná poškození předního a zadního nárazníku se jedná o nepříliš staré auto za solidní peníze. Vůz z roku 2010 má najeto podle prodejce 135 tisíc kilometrů a kupce vyjde na 88 tisíc korun.

Celý inzerát najdete zde.

Lada Niva (2005)

Lada Niva.Zdroj: Cars.cz

Žádný výčet ruských aut ovšem nemůže být kompletní, pokud se v něm nenachází nezdolná klasika v podobě terénní Lady Niva. Kultovní a solidně schopný vůz je vyráběn v téměř identické podobě již dlouhých 40 let. Design i technika za tu dobu pochopitelně zastaraly, ale právě to dodává Nivě na pozici ikony, která má po celém světě velkou spoustu příznivců.

V oblasti výbavy a pohonného ústrojí není moc co řešit. Auto z roku 2005 je vybaveno léty prověřeným čtyřválcem o objemu 1,7 litru, který podává výkon 82 koní - přenášený pochopitelně na všechna kola. Uvnitř je elektroniky a komfortních prvků naprosté minimum. Vše je ovládáno pěkně po staru, tedy ručně, a to včetně přepínání pohonu. Vůz v inzerci má podle inzerátu najeto 77 799 kilometrů a cena je stanovena na 88 tisíc.

Celý inzerát najdete zde.