Vlastně ani nevíme, kde začít. Možná zmínkou německého prodejce, že tento výtvor je jakousi památkou na zesnulého herce Paula Walkera, tedy jednu z hlavních hvězd filmové série Rychle a zběsile. Walker totiž zahynul právě při nehodě v Porsche Carrera GT. Nemůžeme se ubránit dojmu, že slavný herec nyní rotuje v hrobě.

Nabízená replika ale, jak už to bývá, legendární supersport připomíná pouze vzdáleně. Silná porucha zraku je v tomto případě výhodou. Jde o klasický výsledek, pokud se rozhodnete použít jako základ Pontiac Fiero. Ten je napříč světem levných replik zřejmě nepoužívanější „platformou“.

Autosalon IAA Cars 2017.
Autosalon ve Frankfurtu: Co vidět, abyste nebyli zklamaní?

Auto má tedy motor uprostřed, nicméně se jedná o 2,8litrový šestiválec o výkonu 200 koní (147 kW). Interiér je pak v naprosto příšerném stavu, elekronika včetně světel zřejmě nefunguje a šasi je napadeno rzí. Tomu odpovídají informace, že je na autě ještě hodně práce, neboť celých šest let stálo netknuté venku. Člověk by se divil proč.

Možná budete překvapeni, ale replika nakonec využívá i jisté části přímo od Porsche. Karoserie je například lakována stříbrným odstínem Porsche Carrera a zadní světla, ačkoliv jsou schovaná pod průsvitnými červenými kryty, pocházejí z Porsche 911. 

Jednu přednost ale tohle auto přece jen má. Je výrazně levnější než originál. V Evropě je aktuálně na prodej nějakých třicet kusů Carrery GT za ceny od 15 milionů korun, kdežto tato replika vyjde na nějakých 220 tisíc korun.

Lamborghini Gallardo Spyder.
Stát prodává Lamborghini Gallardo za cenu Superbu. Máte zájem?

Na druhou stranu, s ohlédnutím na stav vozu a čirý fakt, že jde pouze o nepovedenou repliku, nám i tato částka připadá naprosto přemrštěná.

Za tyto peníze dokážete s trochou hledání sehnat první generaci Porsche Boxster, s nímž naděláte více parády, jeho řízení vás bude bavit a hlavně se studem nepropadnete do pekla. Ale jak bylo řečeno, vkus je čistě subjektivní záležitost…