Předchozí
1 z 3
Další

Tatra 600 Tatraplan

Takřka barokní tvary karoserie Tatraplanu se staly za 70 let jeho existence legendárními. Tatraplan přímo navázal na proudnicové „sedmičkové“ modely T 77, T 87 a T 97, přičemž přinesl mnohá technická vylepšení, ale i závodní úspěchy.

Tatra 601 Monte Carlo na rallye Alpenfahrt.
Hliníkové kupé od Tatry mělo dobýt rallye Monte Carlo. Nakonec ani nevyrazilo

Jak je vidno, zachované kusy se na dnešním trhu velmi cení. Prodejce z Ostravy má k dispozici kompletní a plně funkční Tatraplan, kterému by ke štěstí stačila jen decentní a nikterak náročná renovace. Takhle pěkná Tatra se dnes hledá jen velmi těžko a cena tomuto faktu bohužel odpovídá. Za zachovalý Tatraplan si prodejce žádá 1 199 900 korun.

Tatra T 613 K

Tatra 613 má dlouhou a komplikovanou historii, ze které ovšem vyčnívá spousta zajímavých a neotřelých konceptů a edic. Velmi specifický je například model T 613 K, tedy kabriolet postavený pro účely přehlídek a významných akcí. Zajímavostí bylo, že se otevřené nebe nabízelo pouze nad hlavami zadních pasažérů.

Tatra MTX V8.
MTX Tatra V8: Český supersport byl jako zjevení. Jel přes 260 km/h, stál majlant

Celkem v Kopřivnici vzniklo pět přehlídkových kabrioletů.

Ovšem ten nabízený v inzerci bohužel není jedním z nich… Jedná se o model T 613 Speciál, přestavěný na kabriolet až dodatečně. Vzhledem k tomu, že i originální T 613 K vycházel právě ze Speciálu, je základ vozu stejný a sedí třeba i pohonné ústrojí, tvořené osmiválcem o objemu 3,5 litru.

Historická hodnota jako taková je ovšem přestavbou snížena. I tak je cena nastavena velmi vysoko, konkrétně na 1 159 990 korun.

Tatra 613-4 Electronic

Vrcholná Tatra 613 s přídomkem Electronic se představila v roce 1993 na autosalonu ve Frankfurtu a jednalo se o naprostý vrchol toho, co byla kopřivnická Tatra schopná vyrobit. Vůz založený na T 613-4 Long přinášel luxusní výbavu, kterou se snažil dotáhnout na tehdejší německou špičku. Ve voze se mohl nacházet třeba telefon, radiomagnetofon, kožené sedačky s elektrickým ovládáním a další prvky.

Tatra 613-4 Electronic.
Video či počítač. Tatra 613-4 Electronic ohromovala výbavou, uměla i mluvit

Kvůli vysoké ceně ovšem vrcholná 613 neuspěla a nakonec se vyrobilo jen 17 kusů, z nichž jeden je na prodej. Vůz se po renovaci nachází prý ve skvělém stavu, nicméně pár zásadních prvků, které uměl Electronic nabídnout za příplatek, mu bohužel chybí.

Digitální displeje na budících nenajdete, sedačky jsou klasické s látkovým čalouněním a dokonce i volant je obyčejný - tedy nikoliv kožený od BBS. Přesto se ale jedná o zajímavý kus. A cena? Prodejce si žádá 1 700 000 korun.