Pokud vám staré předválečné vozy nic neříkají, tato upravená zelená mašina je původně model Flying Cloud 25 americké značky REO, která mezi léty 1905 až 1975 vyráběla v Michiganu osobní automobily a rovněž náklaďáky. Přímo tento čtyřdveřový kousek pak pochází z roku 1930.

Svůj věk ale díky kompletní přestavbě velmi dobře maskuje. Pod kapotou má ke všemu pořádnou strojovnu, která dle inzerátu pochází z Chevroletu Corvette, nabízí objem 8,2 litru a výkon kolem 500 koní (367 kW). Motor je spojen se čtyřstupňovou automatickou převodovkou.

Rayton Fissore Magnum.
Chcete luxusní SUV, které nikdo jiný v Česku mít (zřejmě) nebude? Kupte si tohle

Došlo však i na špetku moderní techniky. Uvnitř je tedy klimatizace a taky rádio, které si sice tváří jako staré, ale jde o retro kousek s USB konektivitou. A přední náprava je už vybavena klasickými vinutými pružinami, na rozdíl od zádě, kde jsou stále listová pera.

Auto je kompletně renovováno a upraveno na zakázku, takže samozřejmě žádný podobný kousek (u nás rozhodně) na silnici nepotkáte. Najeto má ke všemu pouze 10 tisíc kilometrů a servis prý zajistí přímo technik, který auto stavěl.

Pagani Huayra na prodej v ČR.
V ČR je na prodej jedinečné Pagani, i s podpisem tvůrce. Jedinečná je ale i cena

Termín „street rod“ se v USA začal používat, jakmile původní éra závodění s „hot rody“ pomalu uvadala a lidé se rozhodli své upravené vozy používat i normálně na silnici/ulici – odtud pojmenování street rod. Zde už kromě motoru zahrnovaly modifikace na voze takřka všechno od podvozku, karoserie až po interiér.

Zelený „street rod“ je překvapivě nabízen u luxusního pražského prodejce Advantage Cars – tedy mezi Lamborghini, Ferrari či limuzínami Rolls-Royce. Cenově však mezi tuto společnost zapadá skvěle, připravte si lehce přes 3,8 milionu korun.