Na známém inzertním webu mobile.de se totiž objevila nabídka jistého prodejce z Prahy, který má na prodej Bugatti Chiron ve zbrusu novém stavu, s najetými 30 kilometry a cenovkou, která převyšuje tu původní.

Nelze se ale ničemu divit. Jelikož se první nové vozy teprve dostávají k zákazníkům, pořadník automobilky je dlouhý a stavba auta zabere nějaký čas. Pokud byste si Chiron objednali dnes, museli byste na něj čekat minimálně dva roky.

Proto se možná najdou lidé, kteří si pár desítek milionů připlatí a svůj Chiron budou mít sice z druhé ruky a v konfiguraci, kterou si vyžádal někdo jiný, ale zato ihned a bez čekání.

Bugatti Chiron.
Kolik žere Bugatti Chiron? Výsledky testů spotřeby ukázaly zajímavá čísla

Prodejce si za Chiron žádá 3 485 000 eur, tedy v přepočtu nějakých 90 milionů korun, což je o přibližně 30 milionů víc, než je oficiální udávaná cena nového kusu. Výhodou ale je, že auto je připraveno k okamžitému dodání.

Po rozhovoru s českým prodejcem jsme se dozvěděli, že auto je v současnosti u svého majitele v Německu. V garáži tohoto vlastníka se přitom nachází ještě další Chiron, avšak s čirou karbonovou karoserií. A protože díky rozsáhlému programu personalizace Bugatti nebudou nikdy vyrobeny dva stejné vozy, nejsou k inzerátu připojeny fotky reálného auta, ale pouze obrázek referenčního modelu.

Oficiální cestou do Česka míří dva Chirony

Smyslem je zachovat anonymitu majitele hypersportu.

A prodejce ani kvůli ochraně majitele neposkytne fotky, stejně tak neprozradí další informace o autě - ty si schovává jen pro vážné zájemce. Zjistili jsme jen, že má jít o třetí vyrobený Chiron s minimem příplatků a jednobarevným lakem.

V hypersportu za miliony je těžké nebýt na očích.
VIDEO: Těžký život s Chironem. Řídit nejrychlejší auto světa není jen radost

Pokud si nabízený Chiron zakoupí někdo v České republice, nebude jediným tuzemským vlastníkem tohoto hypersportu s dvakrát přeplňovaným šestnáctiválcem o výkonu 1500 koní (1103 kW). U soukromých majitelů v Česku by se totiž měly oficiální cestou objevit další dva exempláře.

A mimochodem, nabídku inzerce pak rozšiřuje ještě další Chiron prodávaný na Slovensku. I ten by měl být k dispozici okamžitě.

Inzerát českého prodejce naleznete zde.