Stejně jako značka Audi, o jejíž počinech jsme informovali již dříve, chystají i další němečtí výrobci prémiových automobilů pro druhé pololetí velkou dávku svých novinek. Na trh vstoupí jak vozy, které měly premiéru již na jaře v Ženevě, tak i zatím utajované modely. Z první kategorie jde například o veleoblíbené SUV BMW X5 nebo luxusní velké kupé BMW 8, nový Mercedes třídy G či konkurenta pro Porsche Panamera, což je vůz AMG GT4.

Naopak zatím neznámá je podoba například nového SUV Mercedes-Benz GLE, BMW X7 či nového roadsteru BMW Z4. 

Jeep Wrangler
Po chudém prvním pololetí přijde smršť novinek. Snaží se Audi i korejské značky

Na trh však vstoupí i vozy, které jsou běžným srmtelníkům přece jen dostupnější. Z těch lze nepochybně zmínit například osobní verze malých dodávek Peugeot Rifter nebo Opel Combo Life. Zaujal nás rovněž počin Mitsubishi. "Můžu potvrdit, že nabídneme zákazníkům nový vstupní model, což je model Space Star," informoval mluvčí českého zastoupení této japonské značky Marek Vodička. K dostání začne být od října. Cena zatím stanovena nebyla, ale v Německu se tento vůz prodává za 7 990 eur. Lze tak očekávat, že i u nás bude základní provedení začínat někde kolem hranice 200 000 Kč.

Renault začne dovážet ultimativnější verzi modelu Mégane RS, která se tradičně označuje jako Trophy a pro klidněji orientované zákazníky chystá na prosinec modernizaci SUV Kadjar.

Mazda pak má připravenou sloušnou řádku faceliftů. V prosinci se promění i kultovní Mazda MX-5, i když v jejím případě půjde hlavně o techniku. Vůz získá silnější verzi dvoulitrového agregátu. Jeho posílení bude skutečně citelné, protože se výkon zvýší se současných 160 na 184 koní. A navíc, poprvé se v interiéru objeví také podélně nastavitelný volant.

Tyto i další vozy si můžete prohlédnout v naší fotogalerii: