Volkswagen po nedávné rekordní jízdě elektrického Volkswagenu ID R Pikes Peak pokukuje také po sportovním elektromobilu, který by se měl honosit znakem R. Zda by mělo jít o jeden ze čtyř již ohlášených elektromobilů, které by Volkswagen chtěl představit v dohledné době, nebo další dříve naplánovaný, není známo.

Že to se sportovním elektromobilem Volkswagen myslí vážně, prozradil šéf divize R, Jost Capito. Ovšem současně uvedl, že by takové auto přicházelo v úvahu jen v případě, že bude technicky možné dosáhnout stejných sportovních atributů, jako v případě ostatních „erkových“ Volkswagenů.

Auto jsme zkoušeli na silnicích v berounském okrese
Budoucí nejžádanější Audi? Po prvním svezení s modelem Q8 tomu věříme

Capito zmínil, že momentálně je pro Volkswagen největší výzvou najít ten správný kompromis mezi výkonem ostrého automobilu, kapacitou akumulátoru a využitelností jakožto klasického osobního automobilu. Jaká karosářská verze by to měla být Capito nezmínil, ovšem jako nepravděpodobnější se jeví varianta hatchback ID nebo crossover ID Crozz.

Capito také zmínil, že celém projektu hodně pomohla rekordní jízda Romaina Dumase, který zajel Pikes Peak v čase 7 min 57,148 s a překonal tak jízdu S. Loeba s Peugeotem 208 T16.