Hybridní ústrojí, které se nejprve v sériové podobě představí v modernizované verzi škodovácké vlajkové lodi Superb představuje mladoboleslavská automobilka v koncepčním voze Škoda Vision RS. Veřejnosti se ukáže na pařížském autosalonu, odkud přineseme další informace.

V útrobách automobilu se skrývá jak benzinový turbomotor 1,5 TSI s výkonem 110 kW, tak i elektromotor, který poskytuje výkon 75 kW. Je zabudován do skříně dvouspojkové automatické převodovky. Výkon celého soustrojí pak je 180 kW, coř umožňuje zrychlit z nuly na stokilometrovou rychlost během 7,1 sekundy a dosažení maximální rychlosti 210 kilometrů za hodinu.

Před 35 lety se "užovka" změnila v "emko" - aneb facelift Škody 105/120

Energie ukrytá v baterii s kapacitou 13 kWh, kterou je možné dobíjet ze zásuvky, vystačuje na dojezd 70 kilometrů v čistě elektrickém režimu.

Karosérie Visionu RS pak, pokud si odmyslíme prvky, které jsou typické pro sportovní verze RS, předznamenává podobu hatchbacku nižší střední třídy, který v modelovém portfolilu Škody nahradí současný Rapid i Rapid Spaceback.

Vůz je dlouhý 4356 milimetrů, má šířku 1810 milimetrů a výšku 1431 milimetrů. Do zavazadlového prostoru se vejdou předměty s objemem 430 litrů. Nyní nabízený Rapid Spaceback měl kufr o patnáct litrů menší.

Škoda Octavia G-Tec 2018
Škoda inovovala "plynovou" octavii. Zásoba CNG v ní teď vydrží na 480 km

Všechny tyto rozměry s možnou odchylkou plus mínus pár milimetrů pak převezme i vůz připravený pro sérovou výrobu. S ním se redaktor Automixu bude moci svézt již v polovině října. Na rozdíl od konceptu s pravděpodobností hraničící s jistotou nebude mít dveře s bezrámovými okny, bude jezdit na menších než dvacetipalcových kolech, a také interiér bude méně futuristický.