Už jsme viděli koncepty, zamaskované prototypy, přesto hodně z nás doufalo, že se obrovská maska chladiče na model BMW X7 nedostane. Dostane. Brazilští novináři získali patentové fotografie a neváhali je zveřejnit.

Odpověď na Mercedes GLS zůstává věrna konceptu, který jsme viděli již dříve, takže jistotou zůstávají úzké přední světlomety, přestože se zdá, že koncept je měl ještě užší, a maska chladiče ve tvaru ledvinek, které ale svou velikostí zastiňují i masku BMW řady 7 Sedan. Mimochodem, prosákly informace, že facelift řady 7 bude mít masku vyvedenou ve stejném duchu.  

Zdroj: BMW

Nová X7 se má zařadit na pozici vlajkové lodi a je opravdu příjemné zjištění, že nejde o zvětšenou X5, ale o svébytně vyvinutý model. BMW má v plánu pro X7 použít to nejlepší, co má v rukávu a například volič převodovky bude ozdoben krystaly od Swarovskiho.

Samozřejmostí bude pestrá nabídka od BMW Individual a BMW Individual Manufaktur, díky čemuž si budete moci své BMW X7 přizpůsobit vlastním požadavkům a stát se majiteli unikátního vozu. Výroba odstartuje v americkém Spartanburgu na konci roku, přičemž předprodukční vozy už podstupují poslední fázi vývoje. Premiéra ještě nebyla oznámena, ovšem vzhledem k tomu, kde je hlavní trh pro takové auto, nejspíš se bude jednat o autosalon v Los Angeles.

Zdroj: BMW