Nepříliš kvalitní snímky praktičtějšího Ceedu, který zřejmě ponese označení SW (Sportswagon), se objevily na webu WorldScoopForum. Nepřinašejí přitom nic překvapivého - že bude kombík vypadat nějak takto, se dalo očekávat.

Zatímco příď je stejná jako u hatchbacku, za B sloupky najdeme rovnější střechu a delší záď s větším zavazadlovým prostorem. Jeho objem zatím neznáme, dozvíme se jej ale už brzy. Ceed SW se oficiálně představí na ženevském autosalonu, který začíná už zítra dny pro novináře.

Kia Ceed.
Kia odhalila nový Ceed. Zatím jen hatchback, ale dorazí i další varianty

Interiér bude jistě stejný jako v hatchbacku a podle automobilky má být ergonomičtější a kvalitnější než dosud. Měkčené plasty jsou hojněji zastoupeny a potěšující je středový panel, natočený k řidiči. K mání bude velmi široká výbava, zahrnující klasiku v podobě infotainmentu s navigací, ale i prémiové prvky jako třeba audiosystém JLB, Wi-Fi hotspot nebo sedačky oděné do pravé kůže.

Už v základní výbavě se přitom nachází třeba automatické rozsvěcení světel nebo bezklíčový přístup. Z oblasti bezpečnostních asistentů je zde adaptivní tempomat, aktivní udržování v pruhu a další náležitosti.

Stejně tak lze očekávat totožnou nabídku motorizací. Z benzínových motorů bude na výběr atmosférický čtyřválec o objemu 1,4 litru a výkonu 100 koní (74 kW), přeplňovaný litrový tříválec o výkonu 120 koní (88 kW) a přeplňovaný čtyřválec 1,4 litru o výkonu 140 koní (103 kW). Zároveň se objevuje nový dieselový čtyřválec 1.6 CRDi, splňující přísnou emisní normu Euro 6d. U něj lze volit mezi variantami o výkonech 115 a 136 koní (85 a 100 kW). Všechny motory jsou standardně párovány se šestistupňovým manuálem, u výkonnějších motorů lze připlatit i za sedmistupňovou dvouspojkovou převodovku.

Koncept Kia Niro EV.
Kia představila koncept elektrického SUV. Niro EV slibuje dojezd okolo 380 km

Kombík by neměl být poslední karosářskou verzí třetí generace Ceedu. Mluví se totiž také o stylové verzi v podobě vozu typu shooting brake.