Automobilce totiž unikly oficiální fotky konceptu Maybach Ultimate Luxury, jehož premiéra je určena až na 25. dubna na autosalonu v Šanghaji. A místo představení zde přímo ukazuje, na jakou klientelu by toto luxusní a drahé SUV v případě sériové výroby mířilo.

Začneme ale designem, který byl očividně inspirován úžasnou a úžasně dlouhou studií kupé Mercedes-Maybach Vision 6, kterou nám automobilka ukázala minulý rok. Na přídi se tedy pyšní rozměrná chromovaná mřížka chladiče či úzké světlomety.

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet.
Mercedes-Maybach 6 Cabriolet: Majestátní superkabrio má 750 elektrických koní

Koncept však asi nejvíce zaujme tvarem karoserie, která se zrovna v kategorii velkých SUV nenosí. Vůz má totiž klasickou stupňovitou, ač lehce splývající záď, jež připomíná spíše klasicky sedan, kdežto zadní okno je dokonce dělené. Zda se tyto linie Mercedesu povedly, to necháme na vašem vkusu.

Bílou i hnědou kůží polstrovaný a dřevem obkládaný čtyřmístný interiér je rozdělen prostorným středovým tunelem, který se táhne až k zadním sedačkám, respektive luxusním křeslům. Šampaňské pak v přihrádkách nehledejte, ve středovém tunelu je zabudován „stolek“ s hrnky a čajovou konvičkou. Vnitřek dále osvětluje ambientní osvětlení a nelze opomenout zadní strany sedadel, které jsou vyvedeny v leštěné mědi, stejně jako další části interiéru.

Ilustrace ruské prezidentské limuzíny.
Vladimir Putin už čeká na svou novou limuzínu. Pod kapotou bude motor Porsche

Místo řidiče je nakonec ještě zjednodušeno ve srovnání s dnešními Mercedesy a kromě velkého dvojitého displeje místo kapličky přístrojů a infotainment systému zde sídlí jen pár tlačítek a volič automatické převodovky. Lze očekávat, že tisková zpráva Mercedesu bude mluvit o ovládání systémů vozu hlasem či gesty.

Pro více informací o konceptu si musíme počkat – nejpozději do oficiální premiéry v Šanghaji. Pohonnou jednotku pod kapotou tedy můžeme pouze hádat – bude to velký osmiválec, nebo dojde na elektromotory? Uvidíme.