Nová generace nejprodávanějšího modelu značky Bentley je konečně tady. Design je vrchovatě inspirovaný staršími koncepty EXP10 Speed6 a EXP 12 Speed 6e, tudíž rozměrnou přední masku zdobí nové světlomety s grafikou broušeného křišťálu, celá karoserie vozu je trochu subtilnější než u předchůdce a na jednoduché zádi se pyšní dvě menší kapkovité koncové svítilny.

Kupé je postaveno na nové platformě a společně s lehčí hliníkovou karoserií bylo zajištěno snížení hmotnosti o 85 kg. Continental GT si však stále udržuje váhu masivního GT, celkem váží 2250 kg. Celkově má novinka používat 82 procent nových dílů vůči starší generaci.

Porsche Cayenne S.
Nové Porsche Cayenne oficiálně. Novinka nabídne novou techniku a vyšší výkon

Pod kapotou se nachází upravený dvakrát přeplňovaný motor W12 o objemu šesti litrů, který je spojen s osmistupňovou automatickou převodovkou. Nyní vůz disponuje výkonem 635 koní (467 kW) a točivým momentem 900 Nm. Z nuly na 100 km/h akceleruje za 3,6 sekundy a dosáhne maximální rychlosti 333 km/h. Tuto hodnotu zrychlení si Continental GT drží i přes svou váhu také díky zcela novému pohonu všech kol.

Aby Bentley s velkým motorem splňovalo emisní normy a snížilo spotřebu paliva, je kupé vybaveno systémem stop-start a funkcí vypnutí poloviny válců. Na 100 km tak Continental GT spotřebuje udávaných 12,2 litru paliva.

Zapůjčený McLaren 650S Spider nedopadl vůbec dobře.
Zkoušet „launch control“ na parkovišti není dobrý nápad, může to dopadnout takto

Stejně jako dříve bychom se pak mohli dočkat i verze s osmiválcem, nebo dokonce s plánovaným hybridním ústrojím.

Charakteristiku podvozku ovládá nová generace systému Bentley Dynamic Ride, která upravuje nastavení vzduchového odpružení a elektronických stabilizátorů podle vybraného jízdní režimu.

Ford F-250 Super Duty, který manželé použili jako úkryt před hurikánem.
Americký pár přežil hurikán v pick-upu Ford, zatímco byl jejich dům zničen

Interiér si rovněž vypůjčuje některé prvky ze zmíněného konceptu EXP10 Speed6. Nová je palubní deska i volant a v rámci trendů je zde plně digitální přístrojová deska, kterou doplňuje středový 12,3palcový displej uprostřed. Ten je navíc schovaný za výklopnou kapličkou, na níž mohou být umístěny další, tentokrát analogové ukazatele.

První vozy se mají dostat k majitelům na jaře 2018. Informace o ceně prozatím nebyly zveřejněny.

Zdroj: Youtube