Zřejmě si už nikdo nevzpomene, že první upoutávku na moderní a designem odvážné kupé Manhattan V16 firma představila již v roce 2013. Nyní se však objevují další ilustrace a další rovněž odvážné plány, které stále nemají jasnou budoucnost.

Pokud vám stále jaksi nedochází vzhled chystané malosériové novinky, vězte, že má odkazovat na vozy honosných značek jako Auburn, Cadillac, Duesenberg či Marmon a Packard, které byly v USA populární právě během období dvacátých a třicátých let.

Lada Vesta SW Cross.
Lada představuje kombík Vesta. V nabídce je i terénní varianta Cross

Výsledek je tedy kombinací retra a futurismu. Od svých předchůdců si auto rovněž vypůjčuje rozměry, s rozvorem 3403 mm by totiž překonalo obří Rolls-Royce Phantom.

Uvnitř jsou čtyři místa, přičemž cestující nastupují skrze dveře s panty na zadní straně – podobně jako to má Rolls-Royce. V nabídce má být dvoubarevný lak karoserie a dále také panoramatická střecha.

Pod kapotu chtějí v Godsil Motorcars umístit 13litrový šestnáctiválec vlastní konstrukce, který by spaloval zemní plyn a produkoval celou tisícovku koní (735 kW). Jak bylo řečeno, odvaha firmě rozhodně nechybí.

Jaguar XE SV Project 8.
Jaguar XE SV Project 8: Nejvýkonnější auto značky má 600 koní, vznikne 300 kusů

Jelikož se Manhattan vyvíjí už sedm let a pro zcela neznámou automobilku je vždy těžké prorazit, velké naděje na realizaci tohoto projektu bychom si nedávali.

Informace o začátku produkce nebo dokonce uvedení na trh jsou stále neznámé. Už jen kvůli té monstrózní pohonné jednotce bychom však Manhattan rádi z čisté zajímavosti viděli naživo.