První fotografie nemaskované novinky se podařilo získat holandskému magazínu AutoWeek.nl a díky tomu můžeme vidět, že třída G prošla na exteriéru opravdu jen lehkým omlazením - i když je novinka přece jen lehce zakulacená. Všimněte si například zadních sloupků.

Nejviditelnější změnou jsou nové světlomety s LED kroužky denního svícení, omlazený přední nárazník a trochu pozměněná mřížka chladiče. LED diody teď najdeme rovněž v klasických směrovkách na rozích přídě.

Ilustrační foto
Češi jezdí auty v barvě, kterou nemají rádi. Milují modrou, mladí z měst černou

Podobně lehce byla upravena i záď, která nabídne jiný nárazník a nové diodové světlomety. Rezervní kolo je pak stále upevněno v krytu na pátých dveřích.

K fotkám zevnějšku se objevilo i pár dalších záběrů z nového interiéru třídy G. Jak už ale víme, ten se proměnil vážně razantně. Nový je multifunkční tříramenný volant, zjednodušený středový panel s výdechy klimatizace a dnes pro Mercedesy klasický obří displej (spojený ze dvou obrazovek), který nahrazuje klasickou přístrojovou i samostatnou obrazovku infotainmentu.

Nutno ovšem podotknout, že nižší výbavy mají stále používat analogové budíky a jeden středový displej.

Mercedes-Benz třídy G.
Mercedes ukazuje tvary nové generace třídy G. Pořád jde o správnou "krabici"

Podle dostupných informací má novinka rozměrově lehce narůst, čímž se zajistí posádce více prostoru uvnitř a hlavně větší místo pro nohy vzadu, přesněji o 150 mm vůči starému modelu. Oficiální premiéry nového Mercedesu-Benz třídy G se dočkáme na autosalonu v Detroitu, který pro novináře otevře své brány 14. ledna. Nejpozději v tento den se jistě dozvíme podrobnosti o technice.

V galerii najdete pro srovnání fotografie i současné generace.