Tedy vozů, které sice stojí na zvýšeném podvozku, který je pro SUV charakteristický, ale jejich karoserie je poněkud sportovnější. Typickým kupé-SUV je dvojice BMW X4 a X6, ale podobný přístup nabízí také třeba Mercedesy GLC Coupe a GLE Coupe nebo například Toyota C-HR. Za sportovně vyhlížející "esúvéčko" můžeme považovat třeba i Range Rover Evoque nebo nový Range Rover Velar.

A brzy přibudou další, podobné auto chce nabídnout například Audi. A pracuje na něm právě i Škoda, která připravuje sportovněji vyhlížející variantu modelu Kodiaq. O Kodiaqu Coupé se mluví už delší dobu, škodovka stylové provedení totiž už dávno potvrdila, i když oficiálně jen pro čínský trh. Nedávno ale německý magazín Auto Bild na základě neoficiálních informací přinesl zprávu, že i příjezd do Evropy je už hotová věc. Stane se tak prý v roce 2019.

Kodiaq Coupé podle představ grafika, který si říká X-Tomi.
Škoda Kodiaq Coupé prý do Evropy dorazí. Prodávat se začne v roce 2019

Jak by takový Kodiaq Coupé mohl vypadat, na to se snaží přijít různí grafici a ilustrátoři. Jejich výtvory najdete v galerii. Na jednom obrázku se dokonce můžete podívat, jak by vozu slušelo ostré provedení RS.

Kodiaq Coupé by ale nemusel být jediným podobným vozem s logem Škody. Ještě je tu totiž nové kompaktní SUV jménem Karoq, které právě dnes začala česká automobilka v Kvasinách vyrábět. Co kdyby se "kupé" verze dočkal i on?

I to si díky práci grafiků můžeme představit - skicy opět najdete v galerii.

Přesto Karoq Coupé zůstává zatím opravdu spíš pouhou fantazií. Větší šance existují pro rychlý Karoq RS, stylový Karoq SportLine a "terénní" Karoq ScoutLine.

Neoficiální ilustrace Škody Karoq RS.
Rychlá Škoda Karoq RS má zřejmě šanci na výrobu. Takhle by mohla vypadat

A pokud se bavíme o SUV a crossoverech, ještě jednu jistotu máme: že Škoda chystá malé "esúvé", které bude sourozencem nedávno představeného Seatu Arona a využije koncernovou techniku pro malá auta - tedy Volkswagen Polo, Seat Ibiza a příští generaci Škody Fabia.

Novému crossoveru, který se ukáže zřejmě až příští rok, a jeho možné podobě jsme se věnovali nedávno níže uvedeném článku.

Neoficiální ilustrace chystaného crossoveru od Škody.
Takhle by mohl vypadat malý crossover od Škody. Nahradí Fabii Combi