Projekt pick-upu Santa Cruz postoupil do další etapy svého vývoje. Generální ředitel zastoupení Hyundai pro Severní Ameriku Kyung Soo Lee potvrdil v rozhovoru s novináři, že došlo k takzvanému uzamčení designu auta a byl stanoven termín uvedení na trh v USA. To by se mělo stát v roce 2020 nebo maximálně pár měsíců po tomto datu.

Už je také známo, že budoucí produkční automobil půjde ve stylu představeného konceptu a bude tedy spíše autem pro volný čas než pracovním nástrojem. Tomu by měl odpovídat také design. S vysokou pravděpodobností tedy vůz nedostane klasickou hranatou karosérii běžných pick-upů, ale uhlazenější linie crossoverů. Jistým předobrazem by se mohla stát například současná Honda Ridgeline.

Rayton Fissore Magnum.
Pět důvodů proti koupi SUV. Jejich boom přesto pokračuje

V důsledku toho nebude použita rámová konstrukce, nýbrž samonosná karosérie na jedné z koncernových platforem. To jednak uspoří výrobní náklady a současně přispěje ke zlepšení jízdních vlastností.

I když v konceptu byl namontován vznětový motor, na trh se nejspíše dostanou pouze zážehové pohonné jednotky. Dá se očekávat, že základním agregátem se stane přeplňovaná šestnáctistovka, případně bude využit také atmosféricky plněný motor o zdvihovém objemu 2,4 litru. V obou případech se jedná o čtyřválce.

Dobrou zprávou pro případné zájemce o tento vůz je to, že cena by měla být příznivá. Už také proto, že Hyundai by s tímto vozem chtělo oslovovat zákazníky ve věku kolem 30 let. Cenovka základní verze by proto měla nejspíše zůstat pod hranicí 19 tisíc dolarů, tedy v přepočtu zhruba 427 500 Kč.