Hlavní informace se týká pohonného ústrojí. Hybridní Superb podle britského magazínu Auto Express dostane techniku aktuálního Passatu GTE. To znamená, že auto bude plug-in hybridem (baterie tedy půjde dobít ze zásuvky) a pod kapotou bude pracovat 1,4litrový benzinový motor přeplňovaný turbodmychadlem, který doplní elektromotor.

Celkový výkon bude dosahovat 215 koní. Oproti Passatu ale Superb dostane jedno vylepšení. Zatímco německý vůz využívá lithium-iontové baterie o kapacitě 9,9 kWh, vlajková loď české značky obdrží baterie s kapacitou 13 kWh. Díky tomu se prodlouží dojezd čistě na elektřinu po plném nabití - pohybovat se má okolo 70 kilometrů. Passar GTE ujede zhruba 50 km.

Koncept Škoda Vision X.
Škoda Vision X má unikátní hybridní pohon. Kombinuje CNG, benzin a elektřinu

Hybridní Superb se bude stejně jako běžné verze vyrábět v Kvasinách.

Po Superbu by pak měly následovat i další hybridy, mluví se zejména o Kodiaqu, Karoqu a Octavii. Jestli ale využijí stejnou techniku jako Superb, zatím prý není jasné. Záležet bude na tom, jak trh přijme hybridní Superb. "Není to otázka technologie, ale nejprve musíme vědět, co zákazníci takového auta očekávají a kolik jsou ochotni za plug-in hybrid připlatit. Tato technika není zadarmo," citoval Auto Express Martina Hrdličku, šéfa vývoje motorů a podvozků ve Škoda Auto.

Česká automobilka má ale možná v záloze ještě jedno netradiční hybridní řešení. Na autosalonu v Ženevě představí studii Vision X s pohonným ústrojím, které kombinuje stlačený zemní plyn, benzin a elektřinu.

V roce 2020 plánuje Škoda uvést na trh svůj první model s čistě elektrickým pohonem, který se bude vyrábět v Mladé Boleslavi.

Koncept Škoda Vision E.
Škoda bude vyrábět elektromobily v Mladé Boleslavi. Začne v roce 2020

„Plánujeme, že do roku 2025 zákazníkům nabídneme pět vozů s čistě elektrickým pohonem v různých segmentech. Těší nás, že první vůz značky Škoda s čistě elektrickým pohonem bude vyráběn v České republice. Toto rozhodnutí potvrzuje velkou důvěru koncernu v zaměstnance společnosti. Je to důležitý krok pro budoucnost značky i České republiky jako jednoho z center automobilového průmyslu,“ prohlásil už dříve předseda představenstva společnosti Škoda Auto Bernhard Maier.

Vedle výroby elektromobilů se budou v mladoboleslavském závodě od roku 2019 vyrábět také elektrické komponenty pro plug-in-hybridní vozy několika značek koncernu Volkswagen.

Škoda 110 R.
Škoda zvažuje sporťák inspirovaný legendárním "erkem". Jak by mohl vypadat?