Druhým škodováckým automobilem, které dostane na masku chladiče označení RS, se stane největší SUV Kodiaq. Tuto informaci již sice víme delší dobu, ale nyní se postupně odhalují specifikace vozu i designové odlišnosti.

Nejprve Škoda zveřejnila, že auto dostane LED světlomety, digitální přístrojový štít a novou hudební aparaturu Dynamic Sound Boost. Také přiznala, že pod kapotou bude pracovat dvoulitrový turbodiesel, i když s nejvyšším výkonem ze všech jejích dieselů (240 koní). A rovněž jsme se dozvěděli, že zájemci si budou moci automobil objednat ve speciálním odstínu modré barvy Race, kterou už známe z octavie RS.

Škoda Kodiaq RS
Škoda prozradila výkon Kodiaqu RS. A také jeho siluetu

Nyní přišla další várka "pozoruhodných" zvěstí. V tiskové zprávě se například dozvídáme, že "nejvýkonnější SUV značky Škoda upozorňuje na své dynamické ambice sadou černých doplňků. V lesklé černé barvě je jak maska chladiče, tak i kryty vnějších zpětných zrcátek, lišty kolem bočních oken a podélné střešní nosiče.

Od ostatních kodiaqů se verze RS bude viditelněji lišit na zádi. Prvním rozlišovacím znamením se stane červená odrazka táhnoucí se přes celou šířku nárazníku a druhým pak dvě viditelné koncovky výfuku pod tímto plastovým dílem.

Kodiaq RS bude historicky prvním vozem, který ve standarní výbavě dostane dvacetipalcová kola. Uvnitř pak budou namontovány sedmnáctipalcové brzdové kotouče a červeně lakované brzdové třmeny.