Škoda začne příští rok vyrábět v Mladé Boleslavi automobil s novým jménem. Sice se zatím ještě neví, jaké to bude, ale vzhledem k tomu, že první snímek, který poslalo médiím tiskové oddělení automobilky má označení Spaceback, je toto jméno docela pravděpodobné.

Už vzhledem k tomu, že jedna ze dvou karosářských variant v současnosti nabízeného Rapidu nese právě toto označení. Nový hatchback je navíc přímým pokračovatelem tohoto modelu, přestože dostane výrazně modernější techniku.

Před 35 lety se "užovka" změnila v "emko" - aneb facelift Škody 105/120

V přiložené tiskové zprávě Škoda informuje, že auto bude vystavěno na modulární platformě A0, která je u této značky použita vůbec poprvé. Jako další by ji měl dostat chystaný crossover a posléze i čtvrtá generace fabie.

Auto se po stránce designu nebude příliš lišit od v Paříži přestavované studie Škoda Vision RS. Jen její emotivní jazyk, jak se píše ve vyjádření automobilky, bude převeden do designu sériově vyráběného modelu.

Proto by se od koncepčního vozu příliš neměly lišit vnější rozměry, a už vůbec ne ty vnitřní. Například kufr se má oproti současnému spacebacku zvětšit o patnáct litrů na 430 litrů. Rozvor by měl být 265 a výška 143 centimetrů.