Seat si přitom s novou generací dává docela načas, aktuální provedení je totiž na trhu už od roku 2008.

Očekává se, že nová Ibiza bude stát jako první supermini koncernu Volkswagen na modulární platformě interně označované MQB 0A. Stejný základ dostane i nový Volkswagen Polo a samozřejmě i příští generace Škody Fabia.

Nová platforma by mimo jiné měla přinést prodloužení rozvoru náprav, údajně až o 9 centimetrů, a podílet se tak na výrazném zvětšení prostoru pro posádku. Zvětšit by se měl také zavazadlový prostor - mluví se o objemu přes 300 litrů.

V oblasti designu se očekává další evoluce aktuální směru značky, Ibiza by se tak mohla podobat nedávno omlazenému Leonu či SUV Ateca.

Testovací prototyp nové generace Seatu Ibiza se tváří jako Hyundai i20.Zdroj: motor1.com

Seat nám každopádně dohady o vzhledu nové Ibizy neusnadňuje, testovací prototypy totiž zatím velice důkladně maskuje. Alespoň při tom ukazuje smysl pro humor - nedávno byl jeden takový zkušební vůz načapán v převleku za konkurenční Hyundai i20.

Výrobce pro novou Ibizu jistě nabídne litrové tříválce v atmosférické i přeplňované variantě, možné je také nasazení nového koncernového 1,5litrového vznětového i zážehového čtyřválce.

Pro úplnost zbývá dodat, že Seat také plánuje malý crossover Arona, který bude s Ibizou sdílet techniku. Představit by se měl ve druhé polovině příštího roku.

ČTĚTE TAKÉ: Škoda chystá malé SUV na základech Fabie. Jak by mohlo vypadat?