Renault už před několika týdny prozradil, že dokončuje finální testy SUV se splývající zádí ve stylu BMW X4 a Mercedes GLC Coupé. První byla skica přední části vozu, nyní Renault vypustil oficiální fotografii jeho zadní části a s ní také prozradil jméno. To zní Arkana a pochází z latiny. Je odvozené od slova arcanum, což znamená tajemství.

Auto by mělo stát na prodloužené platformě Renaultu Captur, kterou využívá ruské provedení tohoto crossoveru nižší střední třídy a také Dacia Duster.

Zdroj: Renault

Nový Renault Arkana bude vyráběn právě v ruském závodě a zde si také odbude svoji světovou premiéru na moskevském autosalonu, ovšem prozatím jakožto showcar. To znamená, že nepůjde o finální verzi a na voze před uvedením do výroby proběhnou změny. S největší pravděpodobností finální verzi uvidíme a podzim v Paříži.

Renault modelem Arkana reaguje na stále se zvyšující popularitu SUV se splývavou zádí, které aktuálně vyrábějí pouze německé prémiové značky. Na rozdíl od Capturu půjde o globální model, který nabídne levnější alternativu právě k výše zmiňovaným prémiovým modelům, k nimž se zanedlouho přidá také Audi se svým modelem Q4.