Až nyní se vody zase trochu rozhýbaly. Po internetu proběhlo pár špionážních snímků zachycujících testovací mulu a včera se na oficiálním Twitteru amerického Subaru objevila i první fotografie, lákající na oficiální odhalení vozu. To proběhne 8. června, tedy příští týden, a víme zatím jen to, že součástí novinky bude patřičně velké křídlo, zdůrazňující STI charakter.

Vedle křídla se zcela jistě objeví také další aerodynamicky funkční doplňky karoserie, dále vyladěné sportovnější zavěšení nebo velké brzdy Brembo.

Čtěte také: Porsche chce zatočit s překupníky svých speciálních vozů. Má na to plán

Co však celý svět zajímá patrně nejvíc, to je výkon. Standardní BRZ nabízí z atmosférického čtyřválcového boxeru 200 koní, což na malé sportovní kupé sice bohatě stačí, ale mnoha jedincům to přijde málo.

Ať už to ale dopadne jakkoliv, drasticky velké navyšování výkonu se konat nebude. Již dříve Subaru oznámilo, že vůz zkrátka není konstruován pro použití turbodmychadla, takže případné posílení proběhne maximálně o pár koní.

Uvidíme, co si na nás Subaru na příští týden připravilo a hlavně musíme doufat, že se novinka nestane výsadou amerického trhu. Je totiž dost dobře možné, že se vyostřený model do Evropy vůbec nedostane A to by byla velká škoda.