Podle britského magazínu Autocar se BMW chce rovněž silně zaměřit na tvorbu nových modelů se znakem M, mezi něž budou patřit i méně ostřejší verze z edice M Performance například pro crossovery a SUV.

Budoucí plány BMW tedy zní opravdu megalomansky, neboť jen před pár dny prozradil šéf marketingu Ian Robertson, že do roku 2025 máme čekat 25 elektrifikovaných modelů, které bude doprovázet řada nových luxusních modelů. A nyní z automobilky zaznívá, že i ostré M modely nepřijdou zkrátka. Do roku 2021 jich chce BMW nabízet celkem 26.

Koncept BMW řady 8.
BMW chce výrobu elektromobilů financovat produkcí dalších luxusních modelů

V nejbližší době se tudíž dočkáme vážně rozsáhlé várky sportovnějších BMW. Nejprve má přijít výkonné kupé M8 na základě znovuzrozené řady 8, které se má představit už příští rok. Silně zastoupení M modelů však přijde po uvedení nové generace BMW M3. Přesné datum zatím ale neznáme.

A přestože se objevují řeči, že nová M3 bude využívat hybridní ústrojí, nejpravděpodobněji BMW sáhne po více konvenčním třílitrovém šestiválci se dvěma turbodmychadly a výkonem asi okolo 470 koní (346 kW). M3 by se pak zřejmě vyhnula použití pohonu všech kol jako má větší M5, protože zdroje z automobilky toto řešení popisují jako zbytečnou zátěž finančně i hmotností.

Kromě M3 a M8 mají podle všeho přijít dále i M verze modelů X3, X4 a roadsteru Z4. Kdežto u standardní řady 3, řady 4, crossoveru X2 a velkého SUV X7 budou v nabídce lehce přiostřené varianty M Performance.