Předchozí
1 z 2
Další

Jejich nabídka je na tuzemském trhu mimořádně bohatá. Nás ale zajímalo, které čtyřkolky můžete koupit nejlevněji. Ukázalo se, že nejvíc dostupných vozů s pohonem 4x4 nabízí Suzuki. A že pokud chcete opravdu levný stroj s hnanými oběma nápravami, podívejte se po nové Ladě Niva.

Má to ale háček, Niva se aktálně do Česka oficiálně nedováží, musíte se tak spolehnout na soukromé importéry. U nich však Nivu můžete koupit už za 273 900 korun.

My se však zaměříme na vozy, které jsou do tuzemska dováženy oficiálně.

10. Subaru XV

Subaru XV.Zdroj: Subaru

Japonský crossover má základní cenu 549 000 Kč. Ta se váže k vozu s benzinovým plochým motorem o objemu 1,6 litru a výkonu 114 koní (84 kW). Základní výbava Active zahrnuje například elektrické stahování oken, vyhřívaná přední sedadla, automatickou klimatizaci či infotainment se 6,2" barevným displejem.

9. Škoda Octavia

Škoda Octavia.Zdroj: Škoda Auto

Česká automobilka nabízí několik verzí Octavie s pohonem všech kol, ta nejdostupnější s 1,6litrovým turbodieselem (81 kW/110 k) stojí v akční výbavě Fresh 544 900 korun. Kombík je o 30 tisíc dražší. Vůz má standardně třeba 16palcová kola z lehké slitiny, vyhřívaná přední sedadla, elektricky ovládaná okna, klimatizaci, tempomat nebo infotainment Swing s 5palcovým displejem.

S příjezdem modernizované Octavie však tato varianta z ceníku zmizí.

8. Škoda Yeti

Škoda Yeti.Zdroj: Škoda Auto

Nejlevnější Yeti se čtyřkolkou vyjde na 522 900 korun, pod kapotou se přitom ukrývá dvoulitrový turbodiesel o výkonu 110 koní (81 kW). Akční výbava Trumf nabídne mimo jiné 16palcová ocelová kola, střešní nosič, vyhřívaná přední sedadla, elektrické ovládání oken vpředu, klimatizaci či infotainment Swing s 5palcovým displejem.

7. Opel Mokka X

Opel Mokka X.Zdroj: Opel

Nedávno modernizovaný crossover je s pohonem obou náprav k dispozici od 509 900 v akční linii Smile. Ta zahrnuje například audiosystém se 6 reproduktory, automatickou dvouzónovou klimatizaci, mlhovky, tempomat, parkovací senzory vpředu i vzadu nebo automatická dálková světla. Vůz pohání přeplňovaná zážehová čtrnáctistovka o výkonu 140 koní (103kW).

6. Suzuki S-Cross

Suzuki S-Cross.Zdroj: Suzuki

I Suzuki S-Cross nedávno absolvovalo omlazovací proces, který se podepsal zejména na nové přídi s výraznější maskou chladiče. Současně je to první čtyřkolka, jejíž základní cena se vejde pod půl milionu: S-Cross s přeplňovaným litrovým tříválcem o výkonu 112 koní (82 kW) ve výbavě Premium totiž stojí 479 900 korun. Na palubě najdete elektrické ovládání předních a zadních oken, automatickou dvouzónovou klimatizaci, audio s konektivitou, zadní parkovací kameru nebo třeba vyhřívání předních sedadel.

5. Suzuki Vitara

Suzuki Vitara.Zdroj: Suzuki

Vitaru s pohonem všech kol můžete koupit už za 440 450 korun. Dostanete pohledné SUV s atmosférickou šestnáctistovkou o výkonu 120 koní (88 kW) a v základní výbavě Comfort. Ta obsahuje mimo jiné elektrické ovládání předních oken, manuální klimatizaci, audio s MP3/WMA, CD přehrávačem a bluetooth nebo 16palcová ocelová kola.

4. Suzuki Jimny

Suzuki Jimny.Zdroj: Suzuki

Jimny, legendární malý teréňák, už se se základní cenou dostane pod 400 tisíc, stojí 396 900 korun. O pohon se stará benzinová jedna-trojka (jiný motor ani Suzuki nenabízí) o výkonu 85 koní (62 kW). Jimny je obecně jednoduché auto se spartánským interiérem, v základní výbavě Club však nečekejte ani klimatizaci nebo rádio.

3. Fiat Panda

Fiat Panda.Zdroj: Fiat

K Fiatu Panda verze s pohonem všech kol patří už od roku 1983, kdy jej dostala první generace. Nejnovější provedení se čtyřkolkou startuje na částce 393 500 Kč. Auto přitom do pohybu uvádí 1,3litrový turbodiesel o výkonu 95 koní (70 kW) a výbava nabízí mimo jiné 15palcová kola z lehkých slitin, manuální klimatizaci, elektricky ovládáná přední okna nebo rádio s MP3, bluetooth, USB, AUX a odjímatelným držákem na telefon.

2. Suzuki Swift

Suzuki Swift.Zdroj: Suzuki

Japonské supermini můžete mít s pohonem všech kol v kombinaci s 1,2litrovým čtyřválcem o výkonu 94 koní (69 kW) a s výbavou GL/AC. Jak už napovídá název, zahrnuje klimatizaci, dále pak například rádio s CD a MP3 přehrávačem a USB vstupem, elektrické stahování oken nebo 15palcová ocelová kola. Cena činí 364 900 Kč.

1. Dacia Duster

Dacia Duster.Zdroj: Dacia

Že je nejlevnější čtyřkolkou v Česku Dacia, asi není překvapení. Pohon všech kol můžete mít od 337 900 Kč se zážehovým motorem o objemu 1,6 litru, který poskytuje 114 koní (84 kW). Linie Open nabízí 16palcová ocelová kola, manuální klimatizaci, elektrické ovládání předních oken nebo rádio s CD/MP3 a čelním vstupem USB.