Ferrari zveřejnilo na stránkách určených pouze pro majitelé automobilů Ferrari skicu potenciálního modelu. Fotografie vyobrazuje blíže nespecifikovaný automobil, logo vzpínajícího se koně, nápis „Icona Ferrari“ a datum 17. září 2018. A právě tento den je spjatý s oznámením nové obchodní strategie pro příštích pět dní.

Fotografie byla na webových stránkách, které nenavštívíte, pokud nevlastníte některý z modelů maranellské automobilky, zveřejněna pod názvem „Ferrari F176“, což by klidně mohlo být kódové označení nového modelu. Této spekulaci by nasvědčovaly také uniklé snímky z patentového úřadu, na nichž je vyobrazeno již dlouho nevyráběné Ferrari F430 s unikátní střechou targa. Případně by mohlo jít o exkluzivní limitovanou sérii, která by byla postavena na Ferrari 812 Superfast. Nebo obojí dohromady. To jsou ovšem ryzí spekulace a samotné Ferrari zatím mlčí.

Faceliftovaný Fiat 500X budou pohánět zcela nové motory

Letos také uplyne 70 let, od chvíle, kdy byl představeno Ferrari 166 Inter, které bylo interně označeno jako typ 176. Stejně jako v případě 812 Superfast šlo o cestovní automobil gran turismo s vidlicovým dvanáctiválcem vpředu.

Tak nebo tak, fanoušci se mají na co těšit, protože spekulací ohledně Ferrari se množí čím dál tím víc a je jasné, že se něco chystá.