Právě zvuk je totiž velmi propíraným nedostatkem obou vozů. Zatímco v předešlé generaci trůnily v zadní části Boxsteru a Caymanu šestiválcové motory s charakteristickým zvukovým projevem, nová 718 už dostala pouze čtyřválce s turbodmychadlem. Ty sice výkonem nijak nezaostávají, ale jejich zvukový projev není zdaleka takový, jaký by si ho nadšenci představovali.

Už v září proto na frankfurtském autosalonu představí Porsche 718 Cayman a 718 Boxster s přídomkem GTS - podobně jako v předchozí generaci. Přesné detaily nejsou známé, nicméně vozy by měly dostat přibližně 20 až 30 koní navíc oproti stávající variantě S, takže se jejich výkon má pohybovat kolem 375 koní (276 kW).

Lotus Evora GT430.
Evora GT430 je nejsilnější silniční Lotus, co kdy vznikl. V plánu je 60 kusů

Čtyřválec o objemu 2,5 litru zůstane na svém místě, nicméně změní se patrně jeho naladění a přibude také nový výfukový systém. Právě ten má zaručit, že 718 dostane konečně pořádný zvuk, jaký si zaslouží.

Vedle poladění motoru a výfuku ukáží obě GTS ve Frankfurtu také nové aerodynamické prvky přídě a pravděpodobně i lehce přenastavený podvozek. Bližší detaily se dozvíme v září. Cena auta by měla startovat na částce slabě pod dva miliony korun.