SUV ve variantě kabriolet nyní nabízí Land Rover u modelu Range Rover Evoque, přičemž u svého nového crossoveru T-Roc ohlásil verzi se stahovací střechou také Volkswagen. A pokud by nakonec tato ojedinělá část automobilového trhu zažila boom, ani BMW si to pochopitelně nechce nechat ujít. 

Nabídka vozů SUV a crossoverů, kterým by mohlo BMW střechu „uříznout“, je přitom více než široká. SUV kabriolety jsou tedy zajímavým tématem hlavně pro Ralpha Mahlera, produktového ředitele německé značky, jenž nedávno mluvil s magazínem Digital Trends.  

Čínská kopie Mercedesu-Benz GLE.
Další kopírky z Číny. Teď se světu ukazuje scvrklý Mercedes a taky Range Rover

„Podobné otázky jsme si pokládali i v minulosti u jiných kategorií. Zda je, či není možnost takové vozy nabízet, zda pro ně vůbec existuje poptávka na trhu. Zatím je sice nenabízíme, ale přesto si myslím, že u nich vyvstává zajímavá otázka do budoucna,“ sdělil Mahler.

Land Rover od svého otevřeného SUV Evoque samozřejmě neočekává kdovíjak vysoké prodeje a v nabídce britské značky jde spíše o zábavnou raritu. Samotný fakt, že nyní do segmentu plánuje vkročit i jinak rezervovaný Volkswagen, by ale mohl nasvědčovat tomu, že stejného kroku by se nemuselo bát ani BMW.

Citroën C5 Aircross.
Nový Citroën C5 přichází do Evropy. Dle předpokladů byl přetvořen na SUV

Uvedení tehdy netradičního BMW X6, tedy SUV se splývající zádí připomínající kupé, ostatně v minulosti ukázalo, že mnichovské automobilce nechybí odvaha potencionálně výnosné segmenty dokonce přímo vytvářet. Uříznout střechu BMW X2 – konkurentovi Range Roveru Evoque – by se tak mohlo zdát jako hračka. Uvidíme, zatím jde o pouhé spekulace.