S designem, který odkazuje na kupé Peugeot 504 z konce 70. let, bude na stánku značky Peugeot v Paříži již za dva týdny vystaven koncept E-Legend.

Značka, která zatím chystá do sériové výroby elektromobilní verzi modelu 208, tak odhaluje, jak by mohl vypadat luxusní elektromobil určený pro cestování na dlouhé vzdálenosti, navíc se schopnostmi autonomního řízení.

Boční linie zcela odpovídá kategorii SUV
Seat ukázal své další SUV. Tarraco je a bude největší

Vůz je 465 centimetrů dlouhý, 193 centimetrů široký a jen 137 centimetrů vysoký. V jeho útrobách se skrývají elektrické motory s výkonem 340 kW pohánějící všechna čtyři kola. Maximální točivý moment dosahuje 800 Nm. Z nuly na stovku vůz zrychlí za méně než čtyři sekundy a bude dosahovat nejvyšší rychlosti 220 kilometrů v hodině.

Také samozřejmě baterie s kapacitou 100 kWh. Energie v ní obsažená má postačovat na ujetí 600 kilometrů, přičemž díky rychlodobíjení bude schopná ujet dalších 500 kilometrů již po pouhých 25 minutách strávených u nabíječky.

Auto bude schopné plně autonomní jízdy. V takovém případě se volant uschová do palubní desky a sedačky sklopí. Pokud bude řidič chtít ovládat vůz sám, bude moci volit ze dvou režimů. Ten sportovní se nazývá Boost.