Jak by mohl takový nový vůz vypadat, dozvíme se podle všech dostupných informací na podzimním autosalonu v japonském Tokiu. Tam totiž japonská značka přiveze zbrusu nový koncept, který by neměl mít daleko k sériové výrobě.

Co se zevnějšku týče, představte si kupé 370Z z obrázků, které však dostane ještě agresivnější a ostřeji řezané tvary, spojené navíc s některými designovými prvky ze supersportu GT-R. Jmenovitě se na novém konceptu objeví třeba charakteristické „V" v masce chladiče.

Aby se částečně ulehčilo výrobním nákladům, obdrží nový sporťák zkrácenou platformu z modelu Infiniti Q60, což rozhodně není nic proti ničemu.

Čtěte také: PŘÍBĚH: Nejslavnější Mustang vznikl jen pro film. Jak se narodila Eleanor?

Z Infiniti, které, jak jistě vítě, slouží jako luxusní značka Nissanu, pochází částečně i pohonná ústrojí. Na úplném začátku bude stát třílitrový atmosférický šestiválec, jehož výkon by se mohl pohybovat okolo 300 koní (220 kW) a točivý moment kolem 400 Nm.

Tomuto motoru fandíme, neboť podobné jednotky se ve sportovních autech vidí už jen zřídka. V této variantě by se navíc cena mohla vejít do 900 tisíc korun.

Naše zraky se nicméně upírají také k výkonnější motorizaci. I ta bude zastoupena šestiválcovým třílitrem, tentokrát však se dvěma turby. Stejný motor už se nachází v Infiniti Q60 Red Sport, kde dává 400 koní (294 kW) a 475 Nm.

Čtěte také: Nový Golf dorazí za dva roky. Dostane nový diesel, GTI hybridní techniku

S takovou silou se bude moci nové „Zetko" od Nissanu měřit s konkurencí v podobě BMW M2 nebo Porsche 718 Cayman S.

Nakonec je možná v plánu i vrcholná hybridní varianta, která spojí slabší atmosférický motor s elektromotorem a nabídne přibližně 500 koní výkonu. Na přesné hodnoty si ovšem musíme ještě počkat.

Plánovaný rok uvedení nového sporťáku na trh je 2019.