Už je to rok, co se Opel stal členem rodiny koncernu PSA. A od té doby se okolo jeho existence pod křídly Francouzů rojí nejrůznější spekulace a dohady. Některé se zakládají na pravdě, jiné ani náhodou. Každopádně to vypadá, že Opel žije a bude žít i dál. Ostatně to dokazuje také postupné odhalování zcela nového konceptu, který by Opel měl představit někdy ke konci letošního roku.

Nová studie nese jméno GT X Experimental a vzhled tohoto vozu naznačí, jakým směrem se bude ubírat designový jazyk německého výrobce. Zatím je brzy spekulovat, co a jak, ale jestli bude logo Opelu LED diodové, jsme rozhodně pro.

Subaru WRX STI RA-R
Subaru STI slaví 30. narozeniny.

Opel v tiskové zprávě nezmínil naprosto žádné specifikace, ale z přiloženého videa lze vyčíst, že půjde o elektromobil s dlouhým dojezdem - na palubní desce se objevuje údaj o dojezdu a logo baterie. Navíc přední maska je uzavřená, tudíž naznačuje absenci spalovacího motoru. Ovšem to jsou pouhé spekulace.

Nový designový jazyk, který koncept představuje, se nejspíš objeví až zhruba v polovině 20. let, protože připravené vozy Opelu jsou ještě navrženy dle vize GM.

Zdroj: Youtube