Třiapadesátiletý Stefani je absolventem studia designu v Braunschweigu a v kalifornské Pasadeně. Vedle toho pracoval tři roky v Design Center Europe ve španělském Sitgesu. V roce 2002 nastoupil k Volkswagenu, kde naposledy působil jako vedoucí designu exteriéru značky Volkswagen. Jeho rukopis nese celá řada sériových vozů značky Volkswagen uplynulých deseti let a mnoho automobilových konceptů.

Rozhodující měrou se podílel například na vývoji modelů up!, Polo, Jetta, Tiguan, současné generace modelu Golf a elektrických showcarů rodiny I.D. Některé z vozů, na kterých designér pracoval, si můžete prohlédnout v galerii. 

Jozef Kabaň.
OBRAZEM: Kabaň dal Škodě dnešní tvář. Ale stvořil také Bugatti Veyron

„Design značky Škoda se v uplynulých letech velmi dobře rozvíjel. Nedávno jsme nový výrazný designový jazyk přenesli také na naše modely SUV,“ říká předseda představenstva společnosti Škoda Auto Bernhard Maier. „S Oliverem Stefanim nyní zahajujeme další fázi rozvoje. Naše auta navrhne a povede do éry digitalizace a elektrifikace výroby vozů ještě emocionálněji. Oliver Stefani má velký kreativní potenciál. Těším se na spolupráci,“ zdůrazňuje Maier.

Také pro Christiana Strubeho, člena představenstva společnosti Škoda Auto za oblast technického vývoje, je Stefani ideálním člověkem. „Jsem přesvědčen, že Oliver Stefani bude dále důsledně rozvíjet nový designový jazyk značky a úspěšně ho pozvedne na další úroveň. Díky svým dovednostem zákazníky budoucími modely nadchne. Ke značce Škoda se hodí,“ tvrdí Strube.

Přestože bude Stefani u škodovky pracovat již od 1. září, v sériové produkci ještě nějakou dobu uvidíme designové prvky bývalého šéfdesignéra Jozefa Kabaně. Ten například pracoval i na chystané nové generaci Škody Octavia, jejíž příjezd se očekává až na rok 2020.